dimecres, 28 de juliol del 2010

L'endodoncia


La desvitalització, tractament de conductes o endodòncia, vulgarment coneguda com "matar el nervi" és un tractament que consisteix en la neteja meticulosa del conducte que es troba en l'interior de les arrels de les dents.
És un procediment que, realitzat sota una correcta anestèsia local, és indolor i segur i permet la reconstrucció i conservació de les peces dentàries que d'una altra manera caldria extreure.
Es practica introduint al conducte una sèrie de llimes de calibre progressiu que netegen l'interior de restes orgàniques i material infecciós i el conformen d'una manera precisa. Posteriorment s'omple el conducte amb materials especials que el segellen completament i eviten la seva infecció.
Com qualsevol procediment quirúrgic té un postoperatori, un període de temps (entre 2 -3 dies) que l'organisme respon al tractament i que pot resultar molest per al pacient. En acabar el tractament li hem receptat medicació per evitar aquestes molèsties.
El més habitual és que no noti cap molèstia, ni a les hores del tractament ni dies després. Tanmateix, pot ser que estableix un lleuger dolor en mossegar amb aquesta peça. No s'alarmi. Amb el tractament que li hem donat i l'ajuda del seu organisme, cedirà.
Les peces dentàries endodonciades es tornen més fràgils. En alguns casos li aconsellarem que posi una corona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada